//
Luet
Yleinen

Avoin valtakirja netissä


Taas aamulla vaimoni kanssa todettiin, että pitäisi yhdessä käydä hoitamassa muutama asia. Ongelma on, että olemme kummatkin töissä toisella paikkakunnalla ja virastot sekä pankit sijaitsevat kotikunnassa. No, tietysti netin kautta voi hoitaa asioita, mutta mitäs tehdä kun pitää olla kumpikin paikalla tai edes valtakirja. Todellisuudessa valtakirjan tuottaminen paperille ei ole vaikeaa, mutta sitten vielä jää se ongelma eteen, että kumpi kerkeää kesken päivän hoitamassa juoksevat asiat.

Sen takia muistan jo aikoinaan Nordeassa miettineeni ja tehneeni aloitteen, että verkkopankkiin tulisi avoin valtakirjalomake, jonka voisi täyttää ja lähettää pankkiverkon kautta toiselle osapuolelle joko samaan tai toiseen pankkiin. Vastaanottaja tunnistetaan verkossa pankkitunnuksilla ja hän hyväksyy valtakirjan ja todistajana toimii pankki. Sitten digitaalinen valtakirja toimii todistuksena ja ohjeena kun henkilö esim. aukaisee yhteisille lapsille sijoituspalveluita tai sopii koulu, ym. muista järjestelyistä. Silloin pankissa ei innostuttu tästä ideasta. Kerrottiin ettei tuolle ole käyttöä.

Nyt aloin aamulla junassa miettimään toimisiko tälläinen ”maksullinen” auktorisoitu valtakirjan välittäjä yksityisenä yrityksenä. Olisiko käyttäjiä tarpeeksi. Esim. jos isovanhemmat haluavat aukaista sijoitustilit lastenlapsille, niin valtakirja omille lapsille ja puolisolle verkonkautta ja he allekirjoittavat valtakirjan, jonka jälkeen isovanhemmat laittavat valtakirjan eteenpäin pankkiin, joka toimii valtakirjan mukaan. Jos valtakirjan hinta on kohtuullinen (max 10 €), niin uskon että palvelulle voisi olla kysyntää.

Mitä mietit, toimisiko tälläinen idea?

Mainokset

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

One thought on “Avoin valtakirja netissä

  1. Moi,

    kyseistä juttua on moni lukenut, mutta ei ole tullut kommenttia. Voisiko tälläinen idea sinuta toimia? Jos toimisi, niin kuinka? Minulla on muutama idea, mutta kerro kuinka sinä sen tekisit.

    Posted by Larvala Antti | huhtikuu 17, 2009, 10:28 am

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

maaliskuu 2009
ma ti ke to pe la su
« Hel   Huh »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Eniten klikkauksia

Mainokset
%d bloggers like this: