//
Luet
Muu kehittäminen

Kävijämäärät valehtelee


Itse seuraan blogini statistiikkaa mielenkiinnolla. Kohta yli tuhat lukijaa on käynyt täällä. Luku on mielenkiintoinen ja kehittyy jatkuvasti. Kaikista lukjoista on tullut muutama yhteydenotto ja niistä on realisoitunut jopa kauppaa. Se kiinnostaa minua erittäin paljon, sillä niistä tulee €- nimistä tuotetta minulle. Syksyllä kun pääsen aloittamaan firmani, niin pääsen tekemään laskutusta.

Kaikissa firmoissa, joilla on nettisivut, seurataan jossain määrin nettikävijöiden määrää. Mutta harvoissa firmoissa seurataan tarkasti kuinka kävijät ostavat. Sen takia kävijämäärät eivät aina ole verrannollisia ostamiseen. Moni saattaa tottumuksesta käydä katsomassa mitähän siellä nyt on tarjolla, mutta siitäkään huolimatta eivät osta mitään. Tärkein luku yritykselle on kassa. Sen kävijämäärät eivät koskaan valehtele. 

Itse olen huomannut, että blogini juttu avoimesta valtakirjasta löytyy Googlen hakuosassa ekalta sivulta. Tuo juttu on kokoajan yksi luetuimmista jutuista. Mutta yhtään kommenttia siitä ei ole tullut. Hätäisempi voisi kuvitella tilaston mukaan, että tuon ajatuksen kehittäminen kiinnostaa kaikkia. Todellisuudessa kaikki vain hakevat avointa valtakirjapohjaa netistä.

Joskus riittää, että kaikista kävijöistä edes yksi tekee tarjouksen, kuten kävi toisessa blogissani, missä myin oman asuntoni. Siellä kävi lähes tuhat kävijää katsomassa asuntoani. Yksi näistä onnellisista sitten teki tarjouksen, joka johti kauppaan.

Kävijämäärät ja niiden seuraaminen on tärkeää, varsinkin jos se tuo lisää asiakkaita. Myös asiasta kertominen mahdollisimman moneen paikkaan lisää mielenkiintoa. Mutta loppujen lopuksi vain rahanvaihto tuotteen tarjoajan ja ostajan välillä on se ratkaisevin tekijä.

Aina ei kannata seurata vain kävijämääriä, vaan loppuun saatettuja kauppoja.  Niistä oppii eniten. Siitä tulee myös hyvälle tuulelle.

Mainokset

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

Touko 2009
ma ti ke to pe la su
« Huh   Kes »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Eniten klikkauksia

Mainokset
%d bloggers like this: