//
Luet
Yleinen

Ei konttoreita


Luin juuri mielenkiintoisen artikkelin  CNN Money sivustolta. Siinä kerrottiin että Yhdysvalloissa ennustetaan pankkikonttoreiden suurta harvennusleikkausta. Nyt Jenkeissä on yli 99.000 pankkikonttoria, kun viisi vuotta sitten konttoreita oli vain 88.000. Tuo määrä tulee kutistumaan lähi vuosina rajusti. Uskon, että viiden vuoden kuluttua konttoreita on vain 65.000 kappaletta. Itse havannoin saman kasvun keväällä 2006, kun kävin vanhassa kotikaupungissani vierailulla. Melkein joka korttelissa oli uusi pankkikonttori. Syitä konttoreiden katoon on monia. Yksi on kustannukset ja luottotappiot, toinen on teknologia muutokset ja sen aiheuttamat kustannukset, kolmas on lainsäädännön aiheuttamat tekniset kulut ja neljäs on asiakkaiden tottumukset ja niiden muutokset. Jopa Jenkeissä ollaan viimein siirtymässä pois shekkikulttuurista.

Itse olen myös huomannut, että näin ulkomailla asuessani en välttämättä tarvitse kaikkia paikallisia palveluja, vaan saan paljon asioita hoidettua netin kautta. Itselläni on käytössä S-Pankin Debit/Credit -kortti ja sillä maksan kaikki ostokseni. Veloitukset menevät heti tililtäni. Sijoitukset hoidan Sofian kautta. Netistä katson joko Ylen tai TVkaistan kautta joitain lähetyksiä, sillä vielä ei taivu paikallinen kieli niin hyvin, että tietäisin 100 % varmuudella mistä puhutaan. Tosin töitä sen eteen tehdään.

Kuten tiedätte, maksaminen ja rahojen liikuttaminen on minulle mieleen. Uusi Eurooppalainen maksualue näkyy täällä Belgiassa vähän, sillä joka paikassa jossa maksan, kysytään aina PIN-koodi ja kortilla voi maksaa kaupoissa joko perinteisellä pankki-puolella tai sitten luotolla. Tämä tarkoittaa sitä, että palkan voi ottaa omalle pankkitilille esim. Suomeen ja sieltä maksaa ns. SEPA -maksuna paikallisesti tänne. Ainakin minulle tulleissa paikallisissa laskuissa näkyy IBAN ja BIC tiedot selkeästi. S-Pankilla, Tapiolalla ja Aktia/SP/POP- ryhmällä onnistuu nettipankista hyvin SEPA- maksaminen.

Kuten CNN:n jutussa selvisi, yhden pankkikonttorin ylläpito on erittäin kallista. Samaa yhtälöä lasketaan monessa muussakin yrityksessä. Olen aina miettinyt ja joskus jopa laskenut mitä maksaa ylläpitää normaali kivijalkakauppa. Sen kustannukset ovat korkeat verrattuna nettikauppaan. Tai mitä maksaa toimistorakennuksen ylläpito?

Moni meistä valkokaulustyöntekijöistä työskentelee jo pääsääntöisesti koneen ääressä ja lähettää jopa kaikki viestinsä kolleegoilleen viereiseen huoneeseen sähköpostilla, mikä on outoa. Monelle tekisi hyvää työskennellä ainakin osan ajasta kotona, sillä teknologia on siihen kypsä. Nettiyhteys, VOIP (esim. Skype), sähköposti ja Mese (tai mikä muu tahansa pikaviestin) toimivat helposti. Itse olen esim. Skypen avulla pitänyt virtuaalineuvotteluja tai näyttänyt vanhemmilleni uuden asuntomme kiertokäynnin.

Kaikessa tässä muutoksessa kyse ei ole teknologiasta, vaan tavasta toimia. Kotona työskentely vaatii itsekuria. Työtä pitää tehdä palasina ja aikaa ei voi käyttää yleiseen haahuiluun. Myös työympäristö pitää olla selkeä ja rauhallinen. Omassa sängyssä löhöily ja läppärillä kirjoittelu aiheuttaa pääsnsärkyä ja niskakipua, vaikka se näyttäisikin hyvältä elokuvissa.

Jos sinulla on käytössä Skype (ja videokamera koneeseen liitettynä), niin ota yhteyttä. Löydät minut joko nimellä oskikarhu tai antti larvala. Myös g-mailin pikaviestintä käytän paljon. Sen avulla voimme jutella myös.

Mainokset

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

elokuu 2009
ma ti ke to pe la su
« Hei   syys »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Eniten klikkauksia

Mainokset
%d bloggers like this: