//
Luet
Markkinointi

Pieniin päin


Kolmen lapsen isänä vastaani tulee tilanteita, joissa pitää tyydyttää kaikkien kolmen tarpeet. Esimerkiksi kun kesäkuumalla ostaa jäätelöä ja limsaa, niin yksi haluaa Fantaa, toinen Spriteä ja kolmas kokista. Ongelma vain on että yhä useampi kioski myy joko 0,33 litran tai jopa 0,5 litran pulloja. Ei sinänsä huono tilanne, mutta todellisuudessa harva lapsi jaksaa juoda kaikkea tuota kerralla ja kesällä suurin osa juomasta kerkeää lämmetä juomakelvottomaksi. Jonka sitten isä juo.

Sen takia olen ilolla tervehtinyt Belgiassa myytäviä 0,2 litran tai o,25 litran pulloja limsaa ja muita juomia (esim. olutta). Tälläinen pikkupullo on monessa tapauksessa erittäin kätevä. Kun on jano, niin siitä saa nopeasti juotua pahimman janon pois ja juoma pysyy viileänä koko juomisen ajan. Myös kaupan kannalta tilanne on hyvä, jos nyt yksi minipullo (0,25 litraa) maksaa 1 €, niin normaali pullo (0,5 litraa) maksaa 1,50 €. Litran myynnistä pikkupulloista kauppias saa 4 €, mutta normaalin pullon myynnistä saa vain 3 € ja asiakas ostaa helpommin pieniä yksittäisiä pakkauksia halvemmalla hinnalla, vaikka niistä tulee kokonaisuutena kalliimpia.

Monesti myytävät annoskoot (ruoka, juoma, palvelu, tavara) kannattaa tehdä hiukan pienemmäksi, samalla kun tiputtaa hintaa hiukan, jolloin moni asiakas ostaa muutaman vaihtoehdon enemmän ja kuluttaa enemmän, mutta todelliseen tarpeeseen.

Mainokset

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

elokuu 2009
ma ti ke to pe la su
« Hei   syys »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Eniten klikkauksia

Mainokset
%d bloggers like this: