//
Luet
Yleinen

Pientä lisätuloa


Jokainen meistä haaveilee pienestä lisätulosta. Ylimääräiselle rahalle olisi aina käyttöä. Ongelmaksi usein kuitenkin muodostuu se, että tulon eteen pitäisi jotain tehdä, tai pitäisi olla ammattitaitoa. Varsinkin jos lisätulon eteen joutuu opiskelemaan esimerkiksi tekniikkaa.

Itse myös haaveilen monista uusista teknisistä sovelluksista, mutta oma taito usein kuitenkin rajoittuu vain perusteisiin eri alueilla. Sen takia tekniikan valmistajat tulevat koko ajan lähemmäksi tarjoamalla mahdollisuuksia kokeilla ja tehdä sovelluksia ilman, että tarvitsee itse osata koodata yhtään mitään tai vain rajallisesti.

Eilen illalla ajankuluksi kävin läpi Applen apps- storen tarjontaa. Niille tiedoksi, jotka eivät tiedä mikä Applen app-store on, niin se on paikka, jossa kuka tahansa voi luoda ja myydä erillisen mini-ohjelmiston ja se toimii Applen kannettavien päätelaitteiden kuten puhelimen tai Ipod Touchin sisällä. Tälläisen ohjelman luoja saa korvauksen jokaisesta myydystä sovelluksesta. Hinta vaihtelee muutamasta kymmenestä sentistä aina 5 – 10 euroon. Esimerkiksi suomalainen kaveri on keksinyt siirtää virtuaalisen pajatson Applen päätelaitteisiin. Kyseistä ohjelmaa on ostettu reippaasti. Hän on jopa kertonut, että on saanut ihan kivan lisätulon aikaan.

Siis, eilen tutkin mitä siellä on. Huomasin, että siellä on palvelu, jossa ei tarvitse itse koodata omaa ideaansa, vaan kertoa idea mahdollisimman hyvin ja sen jälkeen toinen firma koodaa palvelun omakustanteisesti. Tulot jaetaan sitten kyseisen firman ja keksijän kesken. Tosin tästä välistä Apple ottaa myös oman siivunsa.

Idea on hyvä, yhdistetään palvelu, jossa jollain henkilöllä on idea ja toinen joka sen osaa toteuttaa. Toteuttaja viime kädessä arvioi voiko tuolla idealla ansaita ja paljonko sen tekninen toteutus maksaa. Tässä yhdistetään osaajat ja innovaation luojat. Palvelu on saatavana kolmannesta paikasta eli jakelukanavasta.

Olisiko sinulla mitään ideaa joka vaatii teknistä toteutusta. Tai voisitko sinä toimia teknisenä toteuttajana.

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

elokuu 2009
ma ti ke to pe la su
« Hei   syys »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Eniten klikkauksia

  • Ei mitään
Mainokset
%d bloggers like this: