//
Luet
Yleinen

Tiivistämisen tuskaa


Kun viime viikolla puhuin tiivistämisen tuskasta, niin sain hyvän palautteen suoraan omaan sähköpostiini. Huomaa, että palautteen antaja on  televisiossa töissä.

Samasta aiheesta juttelin oman EU-sisäpiirin kanssa. Hänkin totesi, että liian moni kokous kestää aivan liian kauan ja asiaa ei kukaan osaa niputtaa asiaa tiiviiksi kokonaisuudeksi. Tämän takia asiat ovat liian yleisellä tasolla, jolloin päätöksenteko on vaikeaa. Koska päätöksenteko on vaikeaa, siirretään sitä yhä korkeammalle tasolle, jolloin vastuun voi vierittää muille ihmisille. Niinkuin nykyään EU:n ministerineuvosto, jonne siirretään liian epäselviä ja pieniä asioita.

Sama ongelma on myös monessa yrityksessä. Kun taloushihnoja on kiristetty, niin jopa pienimmät päätökset annetaan liian isoille johtajille päätetettäväksi, koska kukaan ei uskalla ottaa vastuuta asioita. Kun johtajat sitten päättävät asioista, niin heillä ei ole tarpeeksi tiivistettyä tietoa asiasta, jolloin myös lopulliset päätökset venyvät.

Sen takia jopa yleisen normaaliin Powerpoint -esitykseen sisällössä pitää aina muistaa sääntö 5- 10 – 20 -30. Sääntö on tällöin; maksimissaan viisi lausetta yhdellä liuskalla, maksimi 10 sivua, tosin jos oikein on asiaa, niin 20 sivua ja fonttikoko on 30. Tämän kun muistaa, niin moni esitys saadaan napakkaan muotoon ja koko Suomen Laki 1- kirjan osia ei saa kopioida yhdelle sivulle. Sama sääntö on muistiossa. Se pitää olla yhden  (maks. 2) sivun mittainen. Samoin CV. Muutoin päätöksenteko on erittäin vaikeaa.

Mainokset

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

syyskuu 2009
ma ti ke to pe la su
« Elo   Lok »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Eniten klikkauksia

Mainokset
%d bloggers like this: