//
Luet
Markkinointi

Ei lisähintaa vaan alennusta


Luin tuttavani Jani Muhosen firman blogia markkinoinnista. Jani pohti miksi kauppias karkoitti asiakkaan kalliilla toimitusmaksulla.

Samaa olen laskeskellut, kun olen tilannut lentolippuja netistä Suomeen työmatkaa varten. Kun tilaa lipun, niin siihen yleensä sisältyy lentokenttäverot ja muut lisäkulut. Tai joskus tulee lisää, joskus ei. Sitten tulee päälle vielä luottokortista lisämaksu, mikä on ymmärrettävää, sillä esim. 300 € ostoksen korttikulut kauppiaalle on 2,73 €, kun pankin maksunapin suorat kulut ovat pankista riippuen 0,10 € – 0,32 €. Onneksi Luottokunta on pitänyt Suomessa hinnat edes kohtuullisena, sillä muualla maailmassa tuo hinta olisi 7,50 €. Sen takia mietinkin mitä jos kauppias laittaisi lipun hinnaksi tuon 302,73 ja jos sitten valitsen maksutavaksi pankin maksunapin, niin saan hinnaksi 300,50 €. Tällä pienellä toimella kauppias ohjaa asiakkaita halvempaan maksutapaan hänen tapauksessa, mutta samalla saa katettua jopa halvemman maksuvälineen hinnan.

Mitä asiakas tästä hyötyy? No ainakin sen, että saa alennusta kun valitsee oikein ja hyvän viestin kertoo mielellään muille kavereille, jotka osaavat jo automaattisesti etsiä keinoa saada alennusta.

Niin helposti sitä lähtee keppilinjalle muokkaamaan asiakkaita käyttäytymisessä. Monesti porkkana toimii paremmin ja lisää myyntiä.

Mainokset

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

syyskuu 2009
ma ti ke to pe la su
« Elo   Lok »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Eniten klikkauksia

  • Ei mitään
Mainokset
%d bloggers like this: