//
Luet
Mainokset

Kuvallinen kerronta


Olen viimeisen viikon aikana ilokseni huomannut, että parilla kuvalla saa ihmeitä aikaa. Erään toisen yrityksen, jonka palveluja koitan osaltani valmistaa, markkinoinnissa teimme hyviä luonnoksia ajatuksesta, kuinka kertoa palvelusta suhteellisen nopeasti. Pari viikkoa sitten en saanut unta ja suunnittelin raakaversion sarjakuvasta. Tämän idean heitin yhtiökumppaneilleni ja he taas kääntyivät ammattimaisen ihmisen pariin, joka teki meille kolmen kuvastripin jutun, kertoen mistä on kyse. Idea toimi ja jossain vaiheessa ensi vuoden alkua tulemme tämän palvelun kautta julkisuuteen. Siihen mennessä meillä on paljon haasteita edessä, mutta uusi palvelu tulee helpottamaan yritysten, varsinkin tälläisten pienten yritysten, toimintaa. Valitettavasti en ihan vielä voi kertoa, mistä on kyse, mutta ei siihen enää pitkä aika ole kun kerron lisää.

Mutta palataan kuvalliseen viestintään. Maailma on muuttunut reilusti. Ennen kuvien tekeminen oli vain ammattilaisten käsissä, mutta nykyään todella nopeasti visuaalisesti edes keskinkertainen ihminen voi luoda ainakin ihan tyydyttävän ratkaisun omilla työkaluilla. Photoshop on työkalu, jolla perusteet hallitseva ihminen voi luoda näyttäviä kuvia. Samoin maailmassa on paljon paikkoja, josta saa valmiiksi laadukkaita kuvia pientä korvausta vastaan. Nämä kuvat ovat ns. royalty free-kuvia. Kun laitat omalle sivulle tälläisen kuvan, niin kukaan ei voi jälkikäteen tulla vaatimaan sinulta maksua. Itse käytän palvelua nimeltä Istockphoto, joka antaa joka viikko yhden kuvan ilmaiseksi sekä paljon muuta. Sieltä saa myös hienoja kuvia eri tilanteisiin. Eli, jos sinun firmasi miettii ulkoasua esitteeseen tai nettisivulle, niin älä ensimmäiseksi ota sitä toimitusjohtajan pojan näppäämää kuvaa, joka kyllä on ihan laadukas, mutta ei välttämättä sittenkään paras mahdollinen.

Ohessa pari kuvaa  esimerkiksi mitä tarkoitan. Niistä yksi on minun ottama ja toivon sinun huomaavan mikä on ero ammattilaisella ja harrastelijalla. Jos huomaat, niin laita kommentti tänne. Oikeiden arvanneiden kesken arvon yhden mukin omasta verkkokaupastani. Kommentointiaikaa maanantaihin (16.11) kello 14.00 (Suomi) asti.

ranta ja vene

Haave

Urban Gardener

Kiitos

DSC00441

Syksy

DSC00410

Linna

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

3 thoughts on “Kuvallinen kerronta

  1. Linna on harrastelijan ottama

    Posted by Kalle Marjamamäki | marraskuu 13, 2009, 10:36 am
  2. Jep. Linna se on.

    Posted by Jani Muhonen | marraskuu 13, 2009, 10:58 am
  3. Hih, samaa mieltä. Ei sillä että se ei olisi hieno kuva, mutta..

    Posted by Tiina | marraskuu 13, 2009, 1:19 pm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

marraskuu 2009
ma ti ke to pe la su
« Lok   Jou »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Eniten klikkauksia

  • Ei mitään
Mainokset
%d bloggers like this: