//
Luet
Yleinen

Kiva olla kahvilla


Joku voisi sanoa, että olen aina kahvilla. Joko fyysisesti tai henkisesti. Siitäkin huolimatta olen tämän viikon ollut työmatkalla Helsingissä esittelemässä eri yhteistyötahoille uutta palvelua. Palaute on ollut mainio. Esitysten lomassa olen päässyt nauttimaan kahvia, suomalaiseen tapaan. Onneksi pienessä maassa kaikki tärkeät tahot ovat neljän- viiden kilometrin säteellä, joten matkustamiseen ei mene aikaa. Tapaamisten välissä olen lueskellut sähköposteja. Koska joissain asioissa olen erittäin pihi, niin koitan aina kun se vain on mahdollista, hyödyntää langatonta verkkoa. Onneksi Helsinki alkaa olla hyvin verkottunut sen suhteen. Tosin melkein jokainen verkko on suljettu ja vaatii salasanan tai sitten joku kinuaa lyhyestä vierailusta rahaa verkon lainasta. Hinnat ovat mielestäni uskomattomia suhteessa parinkymmenen minuutin vierailuun toisen verkossa. Joskus isäni on sanonut että kohtuus pitää muistaa ryöstämisessäkin.

Minä olen löytänyt itselleni vakiopaikan, jossa saan hetken omaa aikaa ja mahdollisuuden nauttia lisäkahvista samalla kun surffaan. Paikka on Stokkan vieressä oleva Robert’s Cafe City-käytävä. Heillä on hyvä kahvi, hyvät leivät ja sen päälle asiakkaille tarkoitettu langaton verkko, mikä ei maksa mitään. Olen pari kertaa jopa ottanut lisäkupin sen takia, että saan rauhassa lukea postit ja kerätä ajatukset ennen seuraavaa tapaamista.

Tämä malli voisi toimia muissakin paikoissa. Esim. vaatekauppa. Me miehet olemme terroristeja vaatekaupoissa naisille. Jos mies on pakotettu mukaan reissuun, niin sen sijaan että he roikkuvat kyseenalaistamassa naisten ostoksia, niin annetaan heille nurkkaus jossa on telkkari, hyvä sohva ja langaton nettiyhteys. Johan siellä viihtyisikin pitempäänkin ja samalla naiset saavat rauhassa olla ostoksilla.

Tämän idean on ymmärtänyt Hoplop- leikkipaikat. Kahviossa on langaton verkko, joten naperot voivat leikkiä samalla kun isä ”vahtii” lapsia ja ehkä hiukan selaa verkosta mielenkiintoisia asioita. Tälläiseen paikaan palaa mielellään sekä lapset ja aikuiset.

Jos sinulla on fyysinen tila, minne haluat asiakkaita jotka ostavat, niin tee muiden seurassa olevien oleminen mukavaksi. Ehkä siksi jos lapsilta kysytään mihin mennään syömään ulkona, he haluavat sellaiseen ravintolaan, jossa on se leikkipaikka. Samaa leikkipaikkaa pitää miettiä myös perheen toiselle puolelle. Voisiko jäähallissa olla erillinen viinibaari seurueen vähemmän lajista kiinnostuneille?

Huomenna aamulla 22.1 klo 8.30 olen kuitenkin kahvilla Fazerin Kluuvikadun liikeessä.

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

2 thoughts on “Kiva olla kahvilla

 1. Hotelleissa Suomessa on sama kiusallinen juttu nettiyhteyden kanssa: verkon käyttö on monesti maksullista ja erilaisten respasta noudettavien salasanalipareiden takana. Mikseivät samalla veloita vessapaperista.

  Aika on muuttunut siten, että hotellin aikanaan lisäarvopalveluksi tarkoittama juttu on muuttunut itsestäänselvyydeksi, jonka puute vain ärsyttää.

  Posted by Antti Kinnunen | tammikuu 21, 2010, 6:07 pm
 2. Näinpä.

  Aika harvoissa paikoissa (Suomessa tai maailmalla) löytyy ”miesparkkia”, jota itse toivon kovasti. Kun reissulla törmätään hienoon ja upeaan naisten vaatekauppaan tms, missä vaimo haluaa ostaa vaatteita ”nopsaan”, niin miehen on hankala löytää edes istumapaikkaa.

  Muutamissa paikoissa tällainen miesparkki on ollut lehtien ja kirjojen kera ja yllättäen vaimon ostosten loppusumma tuntuun silloin olevan euromääräisesti isompi. Tietenkään sillä ei ole mitään tekemistä, että muissa tapauksissa minä a)hoputan vaimoa lähtemään b)häivyn lähikahvilaan tai kapakkiin kupilliselle, jolloin en edes tiedä miten paljon rahaa meni.

  Ainiin… miesparkki vie tilaa myytäviltä tuotteilta, joten sitä ei voi tehdä. Olinko muuten Helsingissä näkevinäni että joko näyteikkuna oli muutettu jonkin tyyppiseksi miesparkiksi?

  Posted by Klemmaritehtailija | tammikuu 25, 2010, 1:44 pm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

tammikuu 2010
ma ti ke to pe la su
« Jou   Hel »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Eniten klikkauksia

 • Ei mitään
Mainokset
%d bloggers like this: