//
Luet
Innovaatio, Mobiili liiketoiminta

Mobiilikorttimaksaminen


Luin viime viikolla vanhan kolleegani päivitelleen kuinka vielä Saksassa käteinen on kunkku, jopa niinkin isossa kaupassa kuin Ikea, joka ei ota vastaan korttimaksuja.

Samaa aihetta sivusi viikonloppuna silmiini osunut juttu, jossa iPhonen päälle on rakennettu korttimaksulaite. Siinä olisi oiva apuväline torikauppiaille, kiertäville myyntikavereille, asentajille, kouluille ja monelle muullekkin pienelle liikkeelle.

Lähden taas ääneen ajattelemaan uutta ideaa! Saa kommentoida ideaa.

Sen sijaan, että myyjä tekee vuoden sopimuksen korttipäätelaitetoimittajan kanssa ja sopii erikseen pankin kanssa, niin hän lataa softan omaan puhelimeen (älypuhelin) ja aukaisee onlintilin kuviteellisessa Maksa Kortilla Oy:ssä. Tässä palvelussa syötetään firman todellinen tilitettävä tili, jonne maksut ohjataan jatkossa ja maksaa esim. 20 €/ kk-palvelusta. Sitten vain myyntimies radalle.

Myyjä myy asiakkaalle tuotteen hintaan 100 €. Hän ottaa asiakkaan kortin käteen ja syöttää puhelimen softaan kortin kaikki tiedot  sekä esim. kännykkänumeron ja erillisellä sivulla pyytää asiakkaan näppäilemään oman PIN-koodin puhelimen softalla. Tämän jälkeen kauppias lähettää syötetyt tiedot Maksa Kortilla Oy:lle. Tämä firma sitten lähettää korttitiedot Luottokunnalle, joka tilittää maksut Maksa Kortilla Oy:lle, josta rahat tilitetään erikseen eri asiakkaille. Jo ostostapahuman yhteydessä loppuasiakas saa tekstiviestin ostoksesta kuittina. Kauppias saa heti kirjanpitotositteen omaan verkkopalveluunsa ja rahat noin 7 päivän sisällä myynnistä. Kauppias maksaa erillisen viikko/kk-maksun sekä esim. 3,5 % ostoksen loppusummasta Maksa Kortilla Oy:lle, joka tässä tapauksessa on 3,5 €. Maksa Kortilla Oy maksaa korttitapahtumasta Luottokunnalle 0,91 % ja saa tuon välisen osan itselleen.

Ideaa jo toteutetaan Jenkeissä ja Itävallassa. Markkinat ovat kuitenkin avoimet. Jos lähtee miettimään tätä palvelua, niin todella paljon on erillisiä paikkoja, joissa vieläkin maksaminen tapahtuu käteisellä. Kaikki koulun myyjäiset voitaisiin helposti ottaa vastaan kortilla ja myynti olisi varmasti isompaa. Samoin erilliset yksittäistapahtumat. Kuten huomaat tämä ei ole millekkään isolle firmalle massabusinesta, mutta pienelle yritykselle sopiva markkinarako tarjota hyvää lisäpalvelua ja tehostaa myyntiä. Varsinkin jos toinen vaihtoehto on ottaa vain käteisasiakkaita.

Jos innostuit ideasta ja osaat koodata Symbian/ iPhone-softaa, niin ota yhteyttä. Itse lähden mielelläni taustapiruksi tälläiseen yritykseen jos vain mukaan saadaan muutama innokas koodaaja, myyjä ja markkinoija.

Toisaalta myös Onnistuu.fi palvelun idea, jossa lasku lähetetään asiakkaalle tilauksen yhteydessä toimii PK-yrityksillä. Vasta sitten kun lasku on allekirjoitettu tilaajalla, niin lähetetään tuote asiakkaalle. Jos maksua ei tule ajoissa, niin voidaan siirtää heti asia perintään.

antti.larvala@cal360d.com – 050 43 433 43 – 09 23 16 33 78

Mainokset

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

helmikuu 2010
ma ti ke to pe la su
« Tam   Maa »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Eniten klikkauksia

Mainokset
%d bloggers like this: