//
Luet
Markkinointi

Huumekauppiaan logiikka


Ensin varoituksen sana; nyt ei myydä huumetta vaan katsellaan leffoista ja kirjoista opittuna ulkopuolisin silmin huumekauppiaan logiikkaa, kuinka saada asiakas koukkuun.

Olen joskus kertonut asiakkailleni, että kun katsoo ulkopuolisin silmin asioita, niin elämän muilta alueilta voi oppia uusia asioita. Yksi on huumekaupan myynnin  logiikka. Idea toimii siten, että aluksi annetaan ilmaisnäyte tai kaksi, sitten pieni veloitus, josta pikkuhiljaa kun ostofrekvenssi nousee, niin hinta kasvaa ja lopuksi kun omat varat eivät riitä, niin sitten mennän luotolle, jonka jälkeen tärkein tuote ei ole enää huume, vaan rahan lainaus, josta saa suhteellisen hyvän päiväkoron. Näin ainakin minä olen sen ymmärtänyt leffoista tai kirjoista.

Samaa mallia toteutetaan monessa muussakin kaupassa. Tai ainakin kun palvelua lanseerataan. Moni yritys lähtee siitä, että aluksi annetaan näytepaloja, jonka avulla voi tutustua tuotteeseen ja sitten määräajan jälkeen alkaa mittari raksuttamaan. Tämä malli toimii, jos markkinoilla ei ole mitään muuta kilpailevaa tai vastaavaa tuotetta. Mutta usein on niin, että siirtyminen on erittäin helppoa kilpailevaan tuotteeseen. Huumekaupassa, taas kirjoista opittuna, on selkeät myyntirajat ja alueella on selkeä monopoli, joten ostaja ei etsi tai ei edes voi etsiä kilpailevaa halpaa tarjousta.

Sen takia olen siinä uskossa, että vaikka muiden liiketoimintojen seuraaminen on erittäin opettavaista, niin on joskus parempi miettiä omalle tuotteelle se malli, jonka avulla asiakas voi ostaa helposti, hinta on selkeästi näkyvissä ja alkuun voi tarjota jotain kivaa jotta asiakas saadaan koukkuun. Kuitenkin ei koskaan kannata tarjota mitään tuotetta alle omien tuotantokustannusten, sillä jatkossa niistä rahan saaminen voi olla erittäin vaikeaa. Paitsi jos tuotteellasi on monopolimarkkinat ja kilpailevaa tai korvaavaa tuotetta ei ole.

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

maaliskuu 2010
ma ti ke to pe la su
« Hel   Huh »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Eniten klikkauksia

  • Ei mitään
Mainokset
%d bloggers like this: