//
Luet
Muu kehittäminen

Annetaan kulutushyödykkeiden matkata, muut pysyy paikallaan!


Viime päivien huimien seikkailujen jälkeen, joita olemme saaneet kuulla kavereilta, jotka ovat halkoneet pitkin Eurooppaa läpi auringonpaisteen ja tuhkan, olen lähtenyt miettimään mitä voisi tehdä toisin. Aikoinaan sain suuren kiksin, kun pääsin lähtemään työmatkalle ulkomaille. Sitten kun istui vuoden ajan joka viikko vähintään 2, mutta usein kolme kertaa lentokentällä matkalla kokouksiin, niin tuo viehätys haalistui. Satunnainen matkustaminen on OK, mutta omaa sänkyä harvoin voittaa mikään.

Aloin miettimään uutta työskentelymallia, jossa jokainen voisi tehdä töitä sieltä mistä heistä parhaiten tuntuisi. Tai ainakin ne, jotka eivät ole fyysisessä myynti/palvelukontaktissa muihin ihmisiin. Mitä jos aamulla työpäivä alkaisi sillä, että syöt, pukeudut ja menet kotonasi työtilaan ja aukaiset tietokoneen.

Ensimmäisenä sinulla aukeaa virtuaalinen työtilasi. Tässä tilassa on kaikki tarvittavat työvälineet linkitettynä valmiiksi sinun tehtäviä varten. Siellä on valmiiksi sähköpostinäkymä, puhelinnäkymä (Skype tai vastaava), word, excell, power point (Googlen tarjoamana ilmainen) yhteys firmasi henkilöstöhallintoon, pikaviestit firman sisällä, videoneuvotteluyhteys (adobe live tai vastaava), oman firmasi työkalut, Onnistuu.fi sopimusten allekirjoituspalvelu, Lekanen seuranta ja myyntityökalut sekä paljon muuta kuten taloushallinta ja pankkiyhteydet. Sen sijaan että nämä kaikki on nyt erillisiä työkaluja, niin ne pitäisi olla turvallisesti ja yrityskohtaisesti hallittavissa yhdestä paikasta.

Sisäiset kokoukset toimisivat virtuaalisesti, muistiot olisivat online tilassa ja helpommin saavutettavissa. Ulkoiset asiakastapaamiset usein hoituisi omalta koneelta. Puhelut kulkisi internetyhteyden varassa ja pikaviestimillä kulkisi sisäiset juorut. Sopimukset allekirjoitettaisiin verkossa, talousseuranta ilman kuitteja verkossa liitteinä työtilassa, ei sähköpostiliitteinä, jne.

Jos näin olisi, yhä useampi ei lähtisi joka aamu ja ilta tukkimaan maanteitä ja ilmatilaa. Tämän avulla tiet jäisi vapaiksi kulutushyödykkeiden liikuttamiseen. Silloin teidän kunnostukseen menisi vähemmän rahaa, kun siellä ei kulkisi turhaa ihmismassaa matkalla pisteeseen B, ilman että heidän fyysistä oloa siellä tarvitaan. Tämä myös mahdollistaisi sen että ihmisten ei tarvitse ahtautua yhteen paikkaan asumaan, vaan voidaan vapaammin asua siellä missä he ovat onnellisempia (kuullostanko M. Vanhaselle?).

Mitä tarvitaan? Yritys joka rakentaa virtuaalisen työtilan. Veloitusmalli olisi seuraava; siellä on linkitettävissä ilmaiset työkalut ja niihin voidaan ostaa lisäpalveluita. Työtilat suojataan salasanoilla ja jokainen työntekijä saa oman osoitteen suojattuna. Yksi lasku kuukaudessa, joka tulee sähköisesti tilaavalle yritykselle. Se sisältää kaikki laskut muista työtilassa käytetyistä palveluista eriteltynä. Virtuaalinen näkymä yrityksen omaan kuluseurantaan.

Tämän palvelun rakentamiseen tarvitaan nyt ihmisiä, sillä jos sitä ei tehdä järkevästi, iso jenkkifirma tekee sen kalliisti ja sen jälkeen me kaikki istumme uudestaan tien päällä tukkimassa rekkojen kulkua.

Jos palvelu toimisi, niin vähintään 20 % ihmisistä jäisi kotiin töihin, mikä vähentäisi huomattavasti ruuhkaa ilmassa ja maassa.

Mainokset

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

huhtikuu 2010
ma ti ke to pe la su
« Maa   touko »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Eniten klikkauksia

Mainokset
%d bloggers like this: