//
Luet
Mobiili liiketoiminta

Nokia Money-palvelun jatkokehitys


Parisen vuotta sitten tutustuin palveluun, jossa SMS-viestillä pystyi maksamaan kavereille. Idea tuli Jenkeistä. Otin firmaan yhteyttä ja keskustelin pitkään siitä kuinka he voisivat tulla Euroopan markkinoille. No, oma silloinen työnantaja ei siihen lähtenyt mukaan. Kului vuosi ja Nokia osti osuuden firmasta. Taas kului vuosi ja nyt ns. Nokia Money on lanseerattu Intiassa ja taustalla on YES-pankki, jonka tilijärjestelmää käytetään pohjalla.

Idea on yksinkertainen. Luot Nokia Money-palveluun tilin ja sitten kun maksat jollekkin kaverillesi, niin sinun rekisteröimästä puhelinnumerosta lähtee tekstiviesti tyyliin numeroon 17355 ja viestikenttään kaverisi tilin numero 00234 ja välilyönti sekä summa 100 jos haluat maksaa 100 euroa. Sinun tililtä raha siirtyy kaverin tilille. Todellisuudessa raha siirtyy saman pankin toiselta alitililtä toiselle alitilille reaaliajassa, jolloin se ei maksa mitään Nokialle.

Eilen aloin miettimään toista ideaani, eli mobiiliterminaalia. Mitä jos Nokia Money palveluun tehdään oma applikaatio ja se mahdollistaisi korttisiirrot. Eli sinulla olisi Nokia Money tili. Kaverisi on pystyssä sinulle ja hänellä ei ole Nokia Money tiliä, mutta pankki/luottokortti. Sinulla on kännykässä Nokia Money applikaatio sekä erillinen kännykän USB-porttiin laitettava kortinlukija. Aukaiset applikaation, syötät summan ja kaverin puhelinnumeron. Kaverisi antaa korttinsa ja sinä laitat sen kortinlukijaan. Sitten kaverisi näpyttää kortinlukijaan PIN-koodinsa ja kortin tiedot välittyvät Nokia Money-palveluun ja rahat sinun tilillesi muutaman päivän sisällä. Kaverisi saa kuitin teksiviestinä. Tuollaisen miniUSB- kortinlukijan kustannus on muutama euro ja se voitaisiin myydä lisäpalveluna 10 € hintaan.

Palvelu voisi toimia monessa eri tarpeessa. Kaikki Nokian palveluja käyttävät voisivat ladata tätä kautta omalle Nokia tililleen rahaa myöhäisempiä ostoksia varten, myös vanhemmat voisivat ladata lapsilleen tänne rahaa. Pienyrittäjälle tämä toimisi myös maksuterminaalina.

Ohessa pari pikaista kuvaa hahmotelmasta.

Uskon, että tällä palvelulla Nokia Money saisi nopeasti uusia asiakkaita ja tekisi Nokian muiden palvelun ostamisen yhtä helpoksi kuin Applen lisäpalvelut.

Mutta koska omat käteni ovat nyt niin täynnä Onnistuu.fi- palvelun lanseeraamista, päätin että idea pitää laittaa kiertämään jotenkin muuten. Sen takia huomasin Nokialla olevan applikaatiokilpailun, jossa haetaan uusia ideoita. Ensimmäisen päivän aikana sinne tuli yli 200 uutta ideaa. Tosin minun ideani on siellä taistelemassa suosiosta monien pelien ja teinien hömppäpalveluiden kanssa, joten mahdollisuudet ovat heikot, varsinkin kun ideaan on varattu 300 sanaa, joten sen esittäminen ei oikein onnistu.  Mutta sen sijaan päätin että aukaisen ideaani enemmän ja linkitän tämän jutun suoraan muutamalle tutulle, jotka voivat viedä tätä ideaa eteenpäin. Jos sinä tykkäät ideasta, niin käy äänestämässä ideaani, (Mobile payment Terminal) mutta samalla kerro eteenpäin tutuillesi, varsinkin jos joku heistä työskentelee Nokialla uusien palveluiden suunnittelijana. Tämä olisi sellainen lisä, jonka avulla pieni suomalainen mobiilifirma voisi taistella isoa pahaa muuta maailmaa vastaan.

Mainokset

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

3 thoughts on “Nokia Money-palvelun jatkokehitys

 1. Tämän jutun kirjoittamisen jälkeen olen saanut muutamia nimiä Nokialta, jotka kehittävät palvelua. Yhden kanssa meillä oli jo hedelmällinen keskustelu.

  Posted by Larvala Antti | huhtikuu 28, 2010, 1:16 pm
 2. Moi,

  käytännössä hyvä idea, mutta se pitää ottaa huomioon, että jos kännykästä tulee korttimaksupääte, siltä vaaditaan PCI DSS alaisuudessa olevaa PA-DSS sertifiointia. Se tekee hankkeesta teknisesti vaativamman. Kannattaa siis ottaa laskelmiin mukaan.

  Posted by Kristian Backman | huhtikuu 29, 2010, 5:50 pm
 3. Tämän takia voi olla että Jenkkiviritykset jäävät paikalliseksi. Sen takia hyvä olisi että taustalle on jokin isompi matkapuhelinvalmistaja.

  Posted by Larvala Antti | huhtikuu 30, 2010, 5:00 am

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

huhtikuu 2010
ma ti ke to pe la su
« Maa   touko »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Eniten klikkauksia

Mainokset
%d bloggers like this: