//
Luet
Mobiili liiketoiminta

Oli mahdollisuus, mutta vieläkin sellainen on.


Elettiin vuotta 2005. Silloisen työnantajani ideanikkari suunnitteli palvelun, jolla päihitetään iso (paha) omena. Omena on tuonut markkinoille oman ladattavan softan, jossa asioiminen oli helppoa ja kaikki löytyi yhdestä paikkaa. Tosin omppu-firma ei koettu silloin kilpailijaksi. Kumpparifirma katsoi ettei softabusineksellä ole mahdollisuutta ja uskoi netin perusalustaan. No, idea meni ja viime viikolla löysin erään kuvan, jonka haluaisin jakaa kanssanne. Tälläinen palvelu olisi ehkä ollut kumpparifirmalla hyväksi silloin mutta jopa päivitettynä nytkin sopisi heille.

Mutta se mikä tästä kuvasta tekisi mielenkiintoisen, olisi ajatus, että jos maailma on menossa mobiiliin suuntaan, niin voisiko tälläinen palvelu tai softa toimia monella eri päätelaitteella valmistajasta riippumatta. Ajatus tuli sen takia, että vaikka kaikki firmat uskovat oman laitteensa kaikkivoipaisuuteen, niin osa käyttäjistä ei yhden tai kahden hyvän palvelun takia uusi koko laitevalikoimaa kotona.

Mitä uusi palvelu voisi olla?

Ensiksi kuva ja sitten mitä uusi palvelu voisi olla.

Sisältää kaikki herkut

Eli päätelaitteesta riippumaton softa, jonka avulla voisi hallita päätelaitetta, ladata sisältöä, uutisia, hallita pankkipalveluita, hallita henkilökohtiaisia tiedostoja ja synkata oman tietokoneen tiedot palveluun sekä tehdä monta muuta asiaa.

Tämä sen sijaan, että nyt osa käyttäjistä asioi iTunesissa, osa Nokia Ovi-palvelussa, osa Googlen Android-kaupassa. Palveluja tarjoavan kannalta tilanne on kiusallinen, pitää tehdä yksi softa yhteen paikkaan, toinen softa toiseen paikkaan ja kolmas kolmanteen paikkaan. Asiakkaan kannalta ongelma on se, että kun on parikin päätelaitetta esim. iPod ja Nokian kännykkä, niin yksi päätelaite päivitetään yhdessä paikassa ja toinen eri softalla toisessa. Ideaalissa maailmassa asiakas menee yhteen paikkaan, jossa on tarjolla kaikki herkut. Totta, vain ideaalissa maailmassa tämä toimisi ja sen nimi olisi monopoli. Mutta mitä jos tälläinen softa olisi yhteisöllisesti tehty ja jokainen kauppias maksaa pienen komission transaktioista yhteisölle joka jakaa sen kehittäjille. Vertaa ajatusta Linuxista tai Wikipediasta.

Silloin esim. mobiilipankkisofta saataisiin paremmin jakoon tai kaikki oma musiikki jaettua moneen eri päätelaitteeseen. Myös mobiili asioiminen helpottuisi, kun palvelun kautta voisi etsiä sellaisia päätepalveluita, joissa itsellään hallussaan olevalla päätelaitteella voi asioida.

Mitenkä sinä ajatusta kehittäisit eteenpäin?

Antti Larvala- antti.larvala@cal360d.com

Mainokset

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

kesäkuu 2010
ma ti ke to pe la su
« touko   Hei »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Eniten klikkauksia

Mainokset
%d bloggers like this: