//
Luet
Innovaatio, Markkinointi

Mihin menet paperimedia?


Paljon on puhuttu paperisen median vallan tippumisesta. Jotkut väittävät että se kuolee kokonaan, jotkut ovat sitä mieltä, että se voimistuu. Paljon mahtuu mielipiteitä siihen väliin. Itselläni on ollut jo pitkään mielipide aiheesta. Mainokset itsessään eivät ole pelastaja, samoin ei puhtaasti maksulliset tilaukset. Se mikä pelastaa lehdet on hyvä sisältö oikeassa formaatissa.

Viikonloppuna näin kuinka media voi pelastua ja jopa kasvattaa rooliaan. Esimerkkini on Sports Illustrated, joka on ottanut ehkä ja vain ehkä askeleen oikeaan suuntaan. He eivät teorisoi ja fundeeraa, vaan kokeilevat kuinka perinteinen media voisi siirtyä sähköiseen maailmaan tavalla, josta voisin olla valmis maksamaan perinteisen lehden verran. Mutta samalla tuovat aitoa sisältöä lehteen uudella tavalla.

idea on yksinkertaisuudessaan oivallinen tapa pitää nykyiset asiakkaat, mutta samalla lisätä uusia potentiaalisia asiakkaita. Ei tarvita kalliita logistiikkajärjestelyjä, vaan lehti on luettavissa sähköisesti paperisen version rinnalla. Sports Illustrated ilmestyy Applen IPad versiossa ja sitä voi lukea kuten lehteä, mutta paljon enemmän. Siellä näkyy paljon enemmän kuvia, juttuun voidaan linkittää taustajuttuja videoina, mainokset saadaan interaktiiviseksi. Mikä hienointa, sen voi ostaa kuten normaaline  lehden eli irtonumerona. Kuulemma tilausversiokin on tulossa, jolloin ei tarvitse odottaa paperisen version saapumista.

Katsokaa oheinen juttu ja ottakaa kantaa voisiko moni muukin lehti siirtyä sähköiseksi. Ainakin minä uskon, että tällä tavalla minä ostaisin lehden, jos vain saan luvan ostaa ensin tuon päätelaitteen, joka kulkee helpommin mukana.

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

kesäkuu 2010
ma ti ke to pe la su
« touko   Hei »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Eniten klikkauksia

  • Ei mitään
Mainokset
%d bloggers like this: