//
Luet
Innovaatio

Tahtoa, ei välttämättä taitoa


Eilen kun katsoin jalkapallon MM-kisoja ja Hollannin ja Uruguain peliä, niin mielessä kävi ajatus mikä pätee moneen muuhunkin asiaan. Hollannin jalkapallosarja oli aikoinaan erittäin hyvä, mutta nyt se on tippunut 1-divariin, jos verrataan sitä palkoissa tai muilla mittareilla muihin Euroopan isoihin sarjoihin. Italia, Espanja ja Englanti jyräävät. Siellä pelaa kaikki maailman parhaimmat pelaajat. Niin myös moni hollantilainen.

Kuitenkin näistä ns. isoista sarjojen maista ainoastaan Espanja on mukana. Italia tippui, samoin Englanti. Jäljellä on vain maita, joissa kaikilla pelaajilla välttämättä ole maailman paras tekninen osaaminen, mutta sitä enemmän tahtoa ja hyvä joukkuehenki.

Kun pelaaja pelaa 10 kuukautta oman seuransa (palkkansa) eteen, niin yhden kuukauden rupistus oman maan eteen ei enää kiinnosta niin paljoa. Miksi antaa kaikkensa maajoukkueelle kun seuralta saa rahaa ja mainetta, MM-kisoista vain mainetta. Ja jos on jo hyvä maine ja palkkatili, niin MM-kisojen yksittäiset pelit eivät nosta palkkapussin kokoa, voi ainoastaan luokkaantua ja menettää tuon hyvän palkkapussin.

Samaa analogiaa käyttäen, ei parhaista työtekijöistä aina muodostu paras tiimi, jos kaikki eivät laita itseään peliin silloin kun sitä tarvitaan. Puolella valolla työn harrastaminen ei koskaan tuota parasta tulosta.

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

heinäkuu 2010
ma ti ke to pe la su
« Kes   Elo »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Eniten klikkauksia

  • Ei mitään
Mainokset
%d bloggers like this: