//
Luet
Innovaatio, Markkinointi

Uusia tapoja toimia


Onneksi kesälomallani pääsen kokeilemaan uutta tapaa kuunnella musiikkia. Jo osa kavereistani on siirtynyt Spotifyn kuuntelijaksi ja viimein minäkin pääsin palvelua kokeilemaan. Belgiassa laki estää palvelun, joten kokeilu on jäänyt kesälomalleni. Nyt palvelua olen kokeillut ja todennut sen erittäin mielenkiintoiseksi. Osaa kuunneltuja levyjä voisin jopa ostaa omaksi, osaa en ehkä sittenkään osta. Palvelue tulen jatkossakin käyttämään. Voi jopa olla, etten enää osta itselleni uusia levyjä. Mutta se päätös vaatii oman toimintatavan isoa muutosta.

Samaan aikaan olen päässyt näkemään kuinka hyvin Yle Areena toimii Suomessa. Katsoin Rovaniemellä mökillä mokkulan välityksellä viime viikolla Suomen ja Belgian harjoitusmaaottelua tietokoneeltani. Valitettavaa on, ettei kuvaa voida välittää Suomen maanrajojen ulkopuolelle ilman että rikotaan tekijänoikeuslakia. Tosin tämän voisi kuulemma kiertää proxy-asetuksia kiertävällä softalla, mutta tälläinen kikkailu ei kiinnosta.

Uudet toimintamallit ovat tulleet jäädäkseen. Osa palveluista kuolee, osa jää, mutta uskon vahvasti että nettiin liitettävä laite- oli se sitten tietokone, läppäri, iPad, kännykkä tai jokin muu laite tulee olemaan tärkeä osa meidän tulevaisuuden arkipäivää seuraavat 5 vuotta. Sähköinen kirja tulee leviämään nopeammin kuin paperinen kirja levisi Guttenbergin keksimän kirjapainoteknologian jälkeen tapahtui. Nettitelevisio leviää nopeammin kuin aikoinaan levisi normaali televisio. Musiikin kuuntelu ja omistaminen muuttuu nopeammin kuin populaari musiikki levisi maailmalla.

Samoin sähköinen allekirjoitus tulee leviämään nopeammin kuin fyysinen allekirjoitus levisi musteen keksimisen aikaan. Sen takia tutustu ja rekisteröidy uuteen palveluun ja pääset lähettämään/allekirjoittamaan sopimuksia verkossa erittäin nopeasti verkossa.

www.onnistuu.fi

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Viimeisimmät kommentit

elokuu 2010
ma ti ke to pe la su
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Eniten klikkauksia

  • Ei mitään