//
Luet
Innovaatio

SEPA ja kommentteja


Kirjoitin vuoden vaihteessa Helsingin Sanomiin kommentin viitteiden puutteista SEPA maksuissa. Ilmiö näkyy monissa maissa. Tämä ei edistä palveluiden kilpailuttamista. Sain vastineen Finanssialan keskusliitolta, jossa kerrottiin uudesta ISO Standardin omaavasta viitteestä. Tosin ongelma ei noin vain poistu, sillä useassa maassa ei ole viitettä ollenkaan, joten kilpailuttamista ei kannata tehdä- ainakaan vielä. Ehkä vuonna 2012 tai sen jälkeen.

SEPA on minusta erinomainen asia. Mutta kuten aina, jossain joutuu kärsimään kun uutta tulee. Monen yrittäjän mielestä se on selkeä takapakki vanhaan palveluun verrattuna. Itse olen samaa mieltä. Jotkut asiat ovat selkeitä huononnuksia verrattuna vanhaan. Mutta koska vaihtoehtoja ei ole, niin ”eteenpäin- sanoi mummo lumessa”.

Toinen iso ongelma on ns. palkat. Vaikka suomalaiset pankit käyttävät ns. sala-koodia palkkaerän yhteydessä, jolloin palkka menee paremmassa luokassa kuin muut maksut, niin se ei päde sellaisiin maksuihin, joita maksetaan Suomesta ulkomaiselle pankin tilille. Tämän on huomannut muutama työntekijä, joka on SEPA aikakaudella ilmoittanut uudeksi palkkatiliksi ulkomaisen pankin. Palkka tulee parin päivän viivellä. Onneksi tämä ei kosketa isoa määrää ihmisiä.

Kolmas iso muutos piti tulla siinä, että paikalliset pankkikortit häviävät ja kansainvälisillä korteilla voisi maksaa kaikkialla. Ei pidä paikkansa. Ei ainakaan Belgiassa. Vieläkin maksuvälineeksi kelpaa Mistercash tai Proton, ei kansainvälinen Visa tai Mastercard. Ainakaan pienissä liikkeissä. No, ehkä sitten joskus.

Joskus vain tuntuu siltä, että meillä Suomessa on asenne, että kun jokin uusi asia on saatu tuotantoon, niin sitä ei voi kriittisesti arvoida vaan pitää vain tyytyä olemassa olevaan. Sen takia haluaisin että kaikki katsoisivat seuraavan videon. Se kertoo mikä on vikana meidän nykyisessä koulutusjärjestelmässä. Se ei opeta kriittisyyteen ja uudella tavalla luovaan ajatteluun.

 

Mainokset

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

tammikuu 2011
ma ti ke to pe la su
« Jou   Hel »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Eniten klikkauksia

  • Ei mitään
Mainokset
%d bloggers like this: