//
Luet
Yleinen

Aurinkoenergiaa leasing-palveluna


Japanin tuhoisan maanjäristyksen ja sen jälkeisen onnettomuuden jälkeen olen kaivanut mielestäni uudestaan vanhan idean, jolla ainakin osa sähköstä saataisiin tuotettua aurinkoenergialla. Totta on se, että aurinkoenergia ei ole niin tehokasta kuin ydinvoima. Ei voi ollakkaan, sillä jos toisen tutkimiseen ja kehittämiseen panostetaan 1 € ja toiseen 1 000 000 €, niin toinen on vain paremmin tuottavaa.

Olen aina ihmetellyt miksi esim. Afrikassa ei ole aurinkopaneeleita kaikkialla. Tai miksi ei esim. Kanarialla ole katoilla paneleita. Siellä mainostetaan auringon paistavan 360 päivää vuodessa. Voisi kuvitella että tälläinen määrä lämmittää/ viilentää asuntoja suurimman osan vuodesta.

Sen mitä olen ymmärtänyt aurinkoenergiasta, niin suurimmat esteet ovat paneleiden hankintakustannukset ja niiden käyttöikä suhteessa tehoon jonka ne tuottavat. Kuten aina, normaali panelin ostaminen ei ehkä ole taloudellisesti kannattavin vaihtoehto, varsinkin jos paneleitten teho paranee vuosien aikana.

Sen takia olen miettinyt olisiko kannattavampaa hankkia aurinkopaneelit leasing- periaatteella. Samalla tavalla kuin autot tai muut tarvikkeet jotka kuluvat ja niiden huolto maksaa.

Leasing-palveluna etuna olisi se, että aina saisi tehokkaimmat panelit, jonka avulla aina saisi enemmän säästöä sähkön hinnassa, huolto toimisi ja ei tarvita isoja kustannuksia alkuun. Kuten minkä tahansa leasing-tuotteen yhteydessä, ostasimme tuotteen sijasta palvelua ja saisimme samalla hiukan puhtaamman energialähteen mahdollisimman monelle käyttöön, josta rahaa virtaisi sen kehittämiseen joka taas mahdollistaa tehokkaamman tuotekehityksen ja tutkimuksen.

 

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

maaliskuu 2011
ma ti ke to pe la su
« Hel   Huh »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Eniten klikkauksia

  • Ei mitään
Mainokset
%d bloggers like this: