//
Luet
Yleinen

Etäopetusta


Muutama vuosi sitten ystäväni aloitti kokeilun, jossa hän piti asiakkaille kielitunteja Skypen avulla. Hän olisi varmaan jatkanut, mutta sitten tuli huokuttelevampi tarjous mennä säännölliseen ja hyväpalkkaiseen työhön.

Tuo idea on mitä loistavin esimerkki siitä kuinka ilman mitään itse rakennettua teknologiaa voidaan tehdä uusi liiketoimi. Samaa ideaa olen miettinyt ihan eri syystä.Koulut ovat Suomessa jakaantumassa joko niihin, joissa on todella paljon valinnanvaraa ja niihin, joissa mennään ihan perusopetuksella. Tämä johtaa myös siihen että toiset oppilaavat saavat paljon ja toisilla on sitten todella vähän.

Ajatus on lähtenyt poikimaan siitä, että pienilläkin voisi olla mahdollisuus tarjota jotain isompaa. Jos yritysmaailmassa pienet voivat luovasti tehdä uusia ratkaisuja ilman iso IT- ym. budjettia, niin miksi ei myös koulumaailmassa. Otetaan esimerkki.

Koulu tarjoaa vieraan kielen opetusta vain englanniksi. Kuitenkin luokalla olisi kaksi oppilasta, jotka haluaisi ottaa sen sijaan ranskan. Normaalisti sitä ei voida tarjota, mutta mitä jos, naapurikoulusta- samanlaisesta- löytyisi myös pari ja parista muusta löytyisi myös pari, niin pian olisi ryhmä kasassa. Siinä isossa koulussa ranskanopella ei loppujen lopuksi olen niin paljon tunteja, joten hänen koulunsa myy tämän opettajan tunnit halukkaille kouluille. Opetus tapahtuu skype-tyylisesti, jossa oppilailla on tietokoneyhteys opettajaan omasta luokastaan. Jos ryhmä pysyy pienenä, niin opettajalla on helppo järjestää opetus. 

Joku voisi sanoa, että opetus pitää olla henkilökohtaista. Totta sekin on, mutta ei tuo mahdotonta ole. Kun ryhmäkoko pysyy pienenä, niin tämä virtuaaliryhmä saattaa jopa kasvaa omaksi ystäväverkostoksi, jossa motivaatio pysyy korkella.

Tälläisellä etäopetusmetodilla voisi moni oppilas saada henkilökohtempaa opetusta, kuitenkin niin että niukoista varoista voidaan pusertaa parempi tulos aikaan. Opetusta voisi olla melkein aineessa kuin aineessa. Ehkä liikunta ja käsityö voidaan laskea pois.

Mainokset

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

huhtikuu 2011
ma ti ke to pe la su
« Maa   touko »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Eniten klikkauksia

Mainokset
%d bloggers like this: