//
Luet
Yleinen

Vaalien analysointi


Eduskuntavaalit on pidetty ja tälläisiä ajatuksia mieleeni tuli.

Vaalit ovat urheilukilpailu. Voittaja on eniten ääniä saanut vaikka oma äänimäärä tippuisi. Siis jos saman käännän urheilutermeille, niin jos joukkue on tullut edellisellä kaudella kakkoseksi ja nyt voittaa vaikka häviää enemmän otteluita kuin edellisellä kaudella, niin silti jos voittoja on eniten sarjassa, on silloin mestari. Jos kakkonen voittaa toiseksi eniten otteluita, mutta häviää vielä enemmän kuin edellisellä kaudella, niin silloin se tulee kakkoseksi. Se, että nousee pykälän ylemmäs on hieno asia, mutta kummankin sijan saaneen joukkueen pitää lähteä jatkossa miettimään, missä on parannettavaa, sillä tappioita on tullut reilusti, varsinkin jos ykkösen ja kakkosen välinen ero on kasvanut. Silloin ei voi kehua, että on saavuttanut ykköstä. Varsinkin jos sarjassa nousee halpisjoukkue, joka yllättää. Suurimman analyysin paikka on sarjan ikuisilla Jokereilla, joilla on vahva nimilista, mutta tehot ovat aivan surkeat kaudesta toiseen. Johdolla on ollut kentällä aivan väärät pelaajat. Joskus konkareitten pitää vain lopettaa.

Jos taas mietin Persujen voittoa, niin syitä voittoon on monta. Ulkomaalaisviha on yksi, mutta suurimmaksi syyksi näen sen, että he osasivat konkretisoida ongelmat ja antaa niille nimet. Vaikka tästä on vielä pitkä matka siihen että muutos voidaan myös toteuttaa. Annetaan vastuuta ja katsotaan mitä saadaan aikaan.

Mitä meistä sitten ajatellaan ulkomailla? Tulee mieleen aina vanha suomalainen vitsi meidän vahvasta itsetunnosta.

Oli suomalainen, saksalainen, englantilainen ja ranskalainen jotka näkivät norsun. Englantilainen mietti millainen on norsun seksielämä, ranskalainen mietti mitä norsusta voisi tehdä ruokaa, saksalainen mietti paljonko norsusta saisi rahaa. Suomalainen mietti mitähän tuo norsu ajattelee minusta.

Ei tässä mitään ongelmaa ole, on vain aika uudistaa meidän demokratiaa.

Mainokset

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

huhtikuu 2011
ma ti ke to pe la su
« Maa   touko »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Eniten klikkauksia

Mainokset
%d bloggers like this: