//
Luet
Yleinen

Hallinnon sudenkuopat pilaavat kilpailun Euroopassa


Euroopan Unionin tavoitteena on mahdollistaa avoin kilpailu Euroopassa, jotta voisimme aidosti kamppailla Yhdysvaltoja ja Aasian tiikereitä vastaan. Monia kilpailun esteitä on poistettu, jotta yritykset voisivat aidosti toimia koko Euroopassa. Mutta samaan aikaan hallinnon sudenkuopat pilaavat aidon kilpailun.

Kun uusi koko Eurooppaa koskettava lainsäädäntö halutaan saada voimaan kaikissa jäsenmaissa, se sovitetaan sopimaan paikallisille toimijoille. Siinä tulee eteen Euroopan suurin ongelma kehitykselle. Jokainen hallintoelin Euroopassa muokkaa sääntöjä siten, ettei heitä tulla korvaamaan jollain isommalla virastolla.

Kun uusi koko Euroopan kattava maksuliikennejärjestelmä (SEPA), jonka avulla yritykset voisivat selvitä yhdellä pankkitilillä koko Euroopan maksuliikenteessä, astui voimaan reilu vuosi sitten, tavoitteena oli mahdollistaa aito koko Euroopan kattava kotimainen maksuliikennejärjestelmä. Todellisuus on kuitenkin toinen. Jos vaikka suomalainen yritys päättää aukaista pankkitilin Hollannissa tai Ranskassa, niin sillä pitää olla paikallisesti rekisteröity yhtiö kyseisessä maassa. Rekisteröinti ja tilin avaus ei toimi etänä, vaan se on mahdollista vain fyysisesti.

Kun tili on aukaistu, niin kuluttajilla, jotka sitten maksavat kyseiselle tilille pitää olla käytössään sellainen verkkopankki, josta kaikki kotimaanmaksut menevät SEPA-maksuina. Todellisuudessa useissa verkkopankeissa vieläkin ulkomaiset SEPA-maksut pitää tehdä ulkomaanmaksuna. Puhumattakaan viitenumeroista.

Tai jos eurooppalainen työntekijä muuttaa maasta toiseen, niin suurimmassa osassa euroopan maita paikallinen rekisteröinti ei onnistu etänä. Ainoastaan fyysinen paikalla oleminen ja jonottaminen takaa asioiden etenemisen. Kaikki viralliset dokumentit pitää käännättää paikalliselle kielelle ja sellaiseen muotoon, jotta viranomainen osaa sitä tulkita.

Monet paikallisen hallinnon esteet voitaisiin poistaa, mutta se vaatisi sitä, että lainsäädännön yheydessä mietittäisiin tarkemmin kuinka uusi positiivinen laki todella tuodaan kaikille kansalaisille tasavertaisena ilman paikallista tulkintaa, mikä johtaa ison asian vesittymiseen.

About Larvala Antti

Ideanikkari, markkinoija, maksuliikekonsultti, verkkoeläjä, oluen ystävä.

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

Muualla verkossa ajateltua

huhtikuu 2012
ma ti ke to pe la su
« Maa   touko »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Eniten klikkauksia

  • Ei mitään
Mainokset
%d bloggers like this: